About

BBC Feniks Gent – 5014

Voorzitter : Aksel Defloo
Secretaris : Axel De Meulenaere
Penningmeester : Jurgen Lambert
Webmaster : Christoph Coucke

Sporthal Hekers
Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde (Google Maps)
Tel : 09/221 91 09 (sporthal)
Tel : 09/221 91 10 (bar)

Wegbeschrijving

Vanaf de E40 : E40 afrit 14 richting EXPO, tot op het einde rijden, rechts R4 nemen tot in Zwijnaarde (SBAT), rechts richting Zwijnaarde en verkeersborden sporthal Hekers volgen. Of vanaf de E17 : E17 afrit UZ richting Gent, aan de lichten naar links, volgende lichten naar links, aan kruising naar links richting zwijnaarde en verkeersborden sporthal Hekers volgen.

Training

Feniks A : dinsdag van 21u tot 23u en donderdag van 20u tot 22u.
Feniks B : dinsdag van 19u tot 21u.

The Origin of Feniks

Zoals uit het logo al viel op te maken is BBC Feniks Gent een basketploeg, een recent opgerichte basketploeg. Het is echter niet zo dat deze ploeg geheel onbevlekt ter wereld is gekomen, zulke zaken gebeuren nu eenmaal alleen in de Bijbel. Aan het ontstaan van deze ploeg gaat een min of meer turbulente geschiedenis vooraf. Feniks Gent is ontstaan uit een paleisrevolutie binnen het misschien iets bekendere Hoger Op Gent. Het is een splintergroep, zeg maar een schisma. Zoals België zich ooit afscheurde van Holland in 1830, zo scheurde Feniks Gent zich eveneens af van Hoger Op Gent in 2007, hetzij zonder bloedvergieten.

Zoals u al kon raden is Feniks Gent opgericht uit mensen die tot voor kort nog de rangen van Hoger Op uitmaakten. Deze spelers hadden de ambitie om een andere koers te varen binnen Hoger Op, de club een nieuw elan te geven. Helaas werd deze visie niet gedeeld door het huidige bestuur van Hoger Op. Na verschillende pogingen om tot een vergelijk te komen, hebben deze spelers besloten deze padstelling te verlaten, en Hoger Op definitief vaarwel te zeggen. Dit niet zonder enige pijn in het hart, daar enkele van die spelers al sinds hun jeugd de kleuren van Hoger Op verdedigden.

Geen beslissing blijft echter zonder gevolg, en het gevolg hier was dat er een ploeg bereid moest gevonden worden om 10 spelers op te nemen. Er besloten om zelf de koe bij de horens te vatten en een eigen ploeg op te richten. Dit onder het motto van : ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’.

In geen tijd werd het juridische luik (de oprichting van de achterliggende VZW) en de oprichting van de club bij de Vlaamse Bakset Liga voltooid. Hierdoor werd in het zonnig voorjaar van 2007, met gepaste trots, de geboorte BBC Feniks Gent wereldkundig gemaakt. De lenterevolutie was compleet, een nieuw hoofdstuk kon gestart worden.

Het feit dat BBC Feniks Gent een nieuw opgerichte ploeg is heeft wel tot gevolg dat we moeten aantreden in vierde provenciale, een spijtig gegeven wetende dat deze spelersgroep vorig jaar bij Hoger Op de promotie naar tweede provenciale wist af te dwingen. Sommige zaken nemen echter geen keer. Maar dit schept natuurlijk dan weer hoop voor onze promotiekansen van het komende seizoen.

Logischerwijs is het voor die eerste sportieve prestaties van de ploeg wachten tot ergens begin september, wanneer het nieuwe basketseizoen officieel begint. Maar de aanloop hiernaar en alle voorbereidingen en tussentijdse evenementen kunnen wel dagelijks gevolgd worden op onze onderhand volledig vernieuwde website, https://www.feniksgent.be.

Dankzij verwoede inspanningen van het nieuwe bestuur heeft Feniks Gent het kunnen bekomen dat het nog steeds in de Hekers blijft spelen, moest u dan ook ooit op gezapige zondagnamiddag niet weten wat te doen, spring dan gerust eens binnen. De definitieve spelkalender vindt u terug op de eerdervermelde webstek.

Advertentie